El pop a la gallega

maridajes de vinos. Aprende a combinar el vino adecuado a cada plato
Tria el vi més apropiat per a cada ocasió
21 novembre, 2017
Show all
pulpo a la gallega

Hi ha un plat a La Cuina de Laietana que té més de dos segles d’història. Parlem del pop a la gallega o també conegut com, pop a feira. Aquest preuat menjar deu el nom a la seva preparació tradicional a les fires de bestiar, basada en la condimentació amb espècies, entre les quals destacava el pebre vermell dolç o picant.

En una època on no existien ni les neveres ni els congeladors, la millor forma per a la conservació d’aquest producte era a través de l’assecat i penjat al sol. Així que, s’aprofitaven els dies d’aire fred i sol per poder conservar a la perfecció el pop, i que en el moment de cuinar-lo, només s’hagués de posar en remull per gaudir-lo.

A manera de curiositat, aquest plat era un dels més apreciats per les persones de les zones de l’interior, ja que era un dels pocs productes provinents del mar que es podia traslladar fàcilment a aquestes zones.

Encara que molts creuen que originàriament ja se servia amb patates, realment no és així. Va ser al cap d’uns anys que se li van afegir les patates laminades sota.

Quan van sorgir les neveres i els congeladors, com ja havia l’opció de conservar-lo en un ambient fresc, ja no era necessari utilitzar altres tècniques per a la seva conservació.

Per fer un bon plat de pop a feira, són necessaris els següents ingredients:

  • Pop
  • Dues patates
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Sal Maldon
  • Pebre vermell

Si parlem de com cuinar el pop i degustar-lo, la millor manera és posar-lo en aigua bullint durant uns 20 minuts, treure i deixar reposar durant altres 20 minuts, així unes tres vegades.

Després, posarem a coure les patates ja pelades amb una mica de sal. Quan estiguin cuites, les tallarem a rodanxes i les repartirem en un plat col·locant-les uniformement i afegirem una mica d’oli d’oliva.

Finalment, tallarem el pop a rodanxes, les disposarem a sobre de les patates i afegirem el toc de pebre vermell i la sal Maldon, que li donaran el toc especial al plat.

Ara sí, ja podem gaudir d’un autèntic i tradicional plat de la cuina del país. Però, si sou dels que us costa més posar-vos a cuinar, veniu a La Cuina de Laietana per gaudir d’una de les nostres especialitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *