Claus per preparar l’arròs perfecte

L’alvocat i la quinoa, els ingredients de moda aquest estiu
13 juny, 2019
És saludable un bon sofregit?
7 agost, 2019
Show all

L’arròs és el cereal més consumit del món. Només a Espanya, el consum d’aquest cereal per habitant supera els 7kg a l’any sent consumit de mitjana entre 2 i 3 vegades per setmana, principalment durant el cap de setmana. Les estadístiques demostren que és un dels nostres plats preferits, i per això hem de prestar especial atenció a l’hora de preparar-lo per evitar defraudar als nostres comensals (i a nosaltres mateixos!).

Per començar, hem d’escollir la varietat d’arròs adequada. Segons els experts, l’arròs de tipus Bomba, que aguanta millor la cocció, o el Sénia, que ens ofereix una major transmissió dels sabors, són els més adequats per a preparar una paella perfecta. Un altre consell respecte a l’arròs, és que aquest no s’ha de remoure durant la cocció per evitar que el midó es desprengui del gra i es faci una plasta.

Quan ja hem escollit el tipus d’arròs, hem de tenir clar que no hi haurà bona paella sense un bon sofregit. Per això hem d’utilitzar tomàquet de qualitat. Segons els experts, el tomàquet de pera és el més adequat per preparar sofregits. És un tomàquet carnós, dolç, saborós i amb una pell molt fina.

També hem de prestar atenció a la consistència del brou que utilitzarem. Cal valorar la seva densitat o quantitat de greixos. Igual que passa amb el tomàquet, un brou de qualitat també influirà en el resultat final de la paella. En aquest punt hi ha qui opina que la paella és millor fer-la amb aigua. Realment de les dues maneres queda bé, i això ja va a gust del consumidor. Però si has d’utilitzar brou, que sigui de qualitat.

Un altre imprescindible: que el socarrat no quedi cremat. El punt de torrat del gra és molt important, ja que si ens passem de torrat quedarà massa dur i només tindrà gust de carbó cremat. Hem d’aconseguir que es torri lleugerament sense arribar a aquest punt negre carbó.

I per acabar, hi ha qui és partidari d’acabar la paella al forn. Els experts diuen que no cal, però si que és imprescindible deixar-la reposar almenys cinc minuts per homogeneïtzar textures i potenciar el seu sabor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *