Tendència gastronòmica pel 2020: torna la cuina tradicional

Comprar gambes crues o cuites?
12 febrer, 2020
Show all

Tendencia gastronómica en 2020: vuelta a la cocina tradicional

Més cuina de mercat, més producte de proximitat i més plats dels de tota la vida. Aquesta és la tendència gastronòmica que ha arribat amb força en els últims anys i sembla que té ganes de quedar-se uns quants anys més. Però, a què ens referim quan diem que tornen els plats típics? Segons els experts, fa uns anys anàvem als restaurants per degustar noves creacions d’alta gastronomia. Ara, recorrem a ells a la recerca de plats tradicionals que ja hem deixat d’elaborar a casa a causa del poc temps que tenim per dedicar a la cuina.

 

Crítics gastronòmics, amants de la restauració i xefs de prestigi coincideixen en la mateixa premissa: ja no volem grans elaboracions al plat. Ens fixem en les receptes pel seu temps de cocció o de maduració, però sobretot donem molt valor al producte: que sigui fresc, de temporada i per suposat de qualitat. En definitiva, els clients demanen plats de tota la vida amb ingredients de primera, tractats amb respecte i sense molts matisos que el puguin malmetre.

 

Es tracta de fer una mirada al passat en tots els sentits i gaudir del gust real dels productes. Recuperar les bones costums i apostar per plats clàssics i cuinats com ho feia a casa l’àvia. I a La Cuina de Laietana ens prenem aquesta corrent molt seriosament cuinant les nostres paelles i arrossos amb receptes tradicionals, ingredients frescos de primera qualitat i sense guarnicions. Un plat de tota la vida amb sabors de tota la vida.

 

Tot això és el que ve reivindicant el moviment Real Food, que com el seu nom indica defensa el menjar real, la de tota la vida i lluita contra l’augment de consum d’aliments ultra processats. L’objectiu? Millorar la salut de la població a través de l’alimentació. I per lluitar contra els processats, la millor arma és visibilitzar el menjar real i portar un estil de vida saludable.

 

Altres tendències

L’alimentació saludable és una altra de les corrents que passarà pels nostres fogons en els propers mesos (o anys). El que mengem segueix sent un tema que preocupa el menys a un quart de la població quan surt a menjar fora. Es rebutgen aliments rics en greixos i sucres i es dóna prioritat a aquells naturals. I és que menjar de forma saludable és molt més que alimentar-se a base d’amanides o cremes de verdures. Es tracta de substituir aliments processats per aliments naturals molt més sans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *