La paella, entre els 100 millors plats del món

Suggeriment del xef: Vedella de Nebraska
4 setembre, 2019
Trucs per preparar una bona fideuà
6 novembre, 2019
Show all

A tots ens agrada presumir de gastronomia mediterrània. Dir que tenim els millors xefs i també els millors plats del món ens fa estar molt orgullosos allà on anem. I encara que tots tenim el nostre plat preferit, cal reconèixer que la nostra recepta més internacional és – i serà – la paella. I aquest any, el nostre plat estrella ha entrat – juntament amb el salmorejo i el “cochinillo” – en el rànquing dels 100 millors plats del món segons Taste Atlas.

Taste Atlas és una pàgina que recopila receptes de tot el món i la seva ubicació, amb vocació de servir de referència a viatgers que vulguin provar plats típics de cada regió a on van. En l’elaboració del rànquing han participat xefs, experts en gastronomia d’arreu del món, però també els usuaris del web que vulguin aportar les seves experiències gastronòmiques.

Aquest rànquing pot variar depenent del mes, ja que els usuaris poden anar votant un àpat quan els vingui de gust. A dia d’avui, uns “tacos al pastor” (Mèxic) encapçalen la llista. La cuina italiana, per la seva banda, s’ha colat amb força en aquest rànquing, sent aquest, el país que més plats ha aconseguit ficar a la llista (13). La pizza Napolitana, la lasanya a la bolonyesa, tagliatelle al ragu, bistecca a la Fiorentina, trenette al pesto o els típics spaghetti a la carbonara són alguns dels plats que estan en el top.

El menjar japonès, el tailandès o el peruà també són a la llista, i amb nota, trobant-se en les primeres posicions: Pad Thai, Tom yum o el Thai curri representen a Tailàndia, el ceviche al Perú i el sushi, el Shabu-shabu, el sashimi, la tempura o la vedella de Kobe són els plats preferits del país nipó. A la llista també hi ha plats tan coneguts com la moussaka (Grècia), la fondue (Suïssa), la cheese burguer (EUA), la graella Argentina o la famosa sopa Pho del Vietnam.

Respecte als nostres plats, i com hem dit al principi, la paella, el salmorejo i el “cochinillo” fan acte de presència a la llista, i amb bona nota! El salmorejo té una puntuació d’un 4,1 (sobre 5), la paella un 4 i el “cochinillo” un 3,8. Esteu d’acord amb aquest rànquing? O vosaltres també afegiríeu una truita de patates, un braves i unes gambes a l’allet? 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *