Que la paella és el nostre plat més popular i un imprescindible en el nostre menú setmanal, no cal ni dir-ho. Tot i així, hi ha un plat molt semblant pel que fa a la manera de preparar-lo i als ingredients a utilitzar que va guanyant adeptes a poc a poc. Sabeu de quin plat parlem?
Ho heu encertat: La fideuà! Aquest plat, també d’origen mediterrani, va guanyant popularitat tant a les cuines de les cases com a les cartes dels restaurants. Voleu saber més sobre aquesta deliciosa recepta?
El seu origen es remunta al segle XX, i encara que la història no està molt clara, explica la llegenda que el plat va néixer una mica per casualitat. Un patró de vaixell valencià, de la zona de Gandia, era un fidel amant de la paella. Tant li agradava el plat que poques vegades deixava que la seva tripulació el tastés. El cuiner del vaixell, sabent la devoció del patró per l’arròs i la gana que passaven els mariners, va decidir canviar l’arròs per fideus esperant que així, el patró no acaparés tanta quantitat de menjar i arribés una mica a la resta de mariners.
Per preparar-la es comença igual que la paella: un bon sofregit, un bon brou, peix o marisc fresc i per descomptat canviar l’arròs pels fideus. No és una recepta molt complicada de fer, però us desvetllarem algun truc perquè us quedi perfecta!: