Consells per estalviar temps a la cuina

Trucs per preparar una bona fideuà
6 novembre, 2019
Pebre vermell: els beneficis de “l’or vermell”
15 gener, 2020
Show all

Consejos para ahorrar tiempo en la comida esta Navidad

El Nadal està a tocar i amb ella els regals, les llums, la màgia, però sobretot les reunions familiars i els àpats abundants. Si ets l’escollit que haurà de preparar el menú d’aquests dies per a tota la família segur que ja portes dies planejant-ho tot al teu cap perquè res surti malament. Si no veus la llum al final del túnel, et falten hores al dia i no saps per on començar, tranquil! Avui t’explicarem com organitzar-te per estalviar temps a la cuina.

Si et planifiques amb antelació, és possible que mentre tots estiguin a la taula, tu segueixis a la cuina donant els últims tocs. A més, anar a últim moment et farà perdre el temps en interminables cues i patiràs la pujada de preus típica d’aquestes dates.

Per evitar tot això, l’actitud és el primer. Si, ho has sentit bé. Una actitud positiva sumada a una bona planificació és clau per guanyar temps i arribar sense estrés al dia 24. També ajuda tenir uns bons estris de cuina: ganivets adequats, paelles que no s’enganxin o cassoles grans que serveixin per al menjar de tots.

Quan ja tinguis una actitud positiva davant els fogons i tots els estris que necessites a mà, és hora de fer la compra. Primer has de seure i pensar què faràs per dinar. Et recomanem escollir plats que puguis preparar amb antelació i combinar-los amb alguns que puguis acabar ràpid abans de servir-los. Això implica saber quins ingredients faràs servir per a l’aperitiu, per al primer plat, per al segon i per a les postres.

Un cop organitzat el menú, cal agafar paper i boli i fer la llista de la compra amb tots aquells ingredients que necessitaràs. És important calcular les porcions per persona per evitar llençar menjar. En aquesta llista pots indicar quins ingredients pots encarregar o demanar online, quins productes pots comprar amb antelació i congelar, o quins han de ser frescos i has de comprar el dia abans si o si.

I no t’oblidis de les begudes! Un cop confeccionat el menú, has de pensar com maridar-lo. Vins, cerveses i cava o xampany mai falten en un dia de festa, però recorda comprar algun refresc i aigua per als més petits.

I si vols que els teus familiars no s’escaquegin i col·laborin en la preparació del dinar sempre pots fer un grup de WhatsApp i demanar que cadascú porti alguna cosa per picar. O almenys que algun s’encarregui de les begudes i de les postres. I la nostra última opció, la millor de totes sens dubte, és que vingueu a celebrar les Festes a La Cuina de Laietana. Tenim un menú per a cada ocasió i no hauràs d’escalfar-te el cap pensant en ingredients, ni gastar un minut de temps al súper. D’això, ens n’encarreguem nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *