Beneficis del cafè

El origen de las tapas
L’origen de les tapes
8 març, 2018
Monsieur Privé en La Cuina de Laietana
Monsieur Privé a La Cuina de Laietana
8 maig, 2018
Show all
beneficios del cafe

La gran majoria de persones avui en dia considera que no pot viure sense ell. S’ha convertit per a molts en una cosa imprescindible per començar bé el dia. Sí, parlem del cafè, un producte molt valorat per una gran part de la població.

El cafè té molts beneficis per al nostre cos. Ens manté en forma, en línia i amb bona salut. Millora diversos aspectes de la nostra funció cerebral, com ara la memòria, l’ànim, l’atenció, l’energia i la funció cognitiva general. Però com a punt negatiu cal destacar que aquest ingredient pot provocar-nos trastorns del son, per això excedir-nos en el seu consum tampoc és bo.

És una substància que ajuda a cremar greixos, eliminant l’acumulat en els teixits musculars. Aquesta qualitat només és beneficiosa per a aquells que beuen poc cafè, ja que per als més cafeters els efectes positius de la cafeïna disminueixen amb el temps.

D’altra banda, amb el seu consum augmenten els nivells d’adrenalina. L’adrenalina prepara el nostre cos per a un esforç físic, el que fa que les cèl·lules grasses descomponguin el greix corporal, alliberant-lo i usant-lo així com a combustible quan realitzem exercici, pel que millora el rendiment físic.

Una tassa de cafè conté vitamina B2, vitamina B5, manganès, potassi, magnesi i niacina, així que és un aliment amb múltiples beneficis.

El risc de patir depressió disminueix quan prenem cafè, sobretot en les dones. Aquestes dades van ser extretes d’un estudi en el qual les dones que van consumir quatre o més tasses de cafè al dia van desenvolupar depressió un 20% menys.

A més és digestiu, estimula la secreció gàstrica, activa la producció de la bilis i la contracció de la vesícula biliar. Per tant, si ens acostumem a prendre-l després dels àpats tindrem una digestió més lleugera.

Es diu que prendre d’una a dues tasses de cafè al dia, pot ajudar-te a prevenir malalties cardiovasculars i respiratòries. S’ha arribat a la conclusió que la cafeïna redueix el risc de patir un infart.

Amb tots els beneficis que hem anomenat segur que us han entrat ganes de prendre una bona tassa de cafè, això si, recordeu que sempre amb moderació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *