Amanides d’estiu

maridaje
El famós art del maridatge
14 juny, 2018
paella de carxofes
Beneficis de la carxofa
29 agost, 2018
Show all
ensalada de quinoa y aguacate

Amb les altes temperatures acostumem a perdre les ganes de menjar. Tot i així, és important aprendre a combinar bé els aliments i crear dietes refrescants, en què predomini la verdura, el peix i la fruita, per hidratar i cuidar el nostre cos en aquests mesos d’intensa calor.

Per això, una bona opció per menjar sa, fresc i nutritiu són les amanides. Hi ha moltes opcions: d’arròs, de pasta, d’enciam, de patata, de tomàquet … i a més es poden combinar amb tot el que et puguis arribar a imaginar. Per això és un plat tan ideal per a aquesta temporada.

Algunes de les varietats més nutritives, originals i fresques són:

Amanida caprese. Una amanida perfecta per als amants del formatge burrata i del tomàquet, ja que són dos dels seus ingredients principals que, a més d’oferir una gran quantitat de vitamines i minerals, es barregen juntament amb diferents varietats d’enciams i alvocat, que donen com a resultat una barreja de colors de gran atractiu a la vista, a l’olfacte i al gust.

Amanida de pasta “amb tot”. Una amanida perfecta per agafar energies, per ajudar-nos a fer més lleu un dia intens de piscina i platja amb els més petits. En aquesta amanida la clau és utilitzar una mida de pasta mitjà, com ara tirabuixons o macarrons, i barrejar-la amb ou dur, olives, formatge fresc, tonyina, tomàquet, palets de cranc, etc. Aquesta amanida és la que més s’adapta a tot tipus de gustos. Prova-la i fes-la teva.

Amanida grega. Una amanida que o estimes o odies. Els seus ingredients principals són: els tomàquets cherry, cogombres, formatge feta, iogurt i oli d’oliva. Una barreja increïble i perfecta per menjar lleuger, fresc i agafar forces. Una amanida molt mediterrània i, per a més d’un, un clàssic de l’estiu.

Amanida de quinoa amb alvocat. Com el seu nom indica, un dels seus ingredients principals és la quinoa. Un aliment amb increïbles beneficis positius per al nostre organisme gràcies al seu alt contingut en proteïnes, omega 6, omega 3, fibra, magnesi, ferro, vitamina B i E. Realment un ingredient que fa que la nostra amanida sigui molt completa, i si a això li sumem el poder de l’alvocat, tenim una amanida de 10.

A la Cuina de Laietana podreu degustar algunes d’aquestes amanides i gaudir de l’autèntic sabor del mediterrani en tots els nostres plats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *