Beneficis de la carxofa

ensalada de quinoa y aguacate
Amanides d’estiu
17 juliol, 2018
La dieta mediterrània: un estil de vida saludable
19 setembre, 2018
Show all
paella de carxofes

Hi ha un ingredient de les nostres paelles, al qual se li atribueixen una gran quantitat de propietats molt beneficioses per al nostre organisme. La gran majoria vinculades majoritàriament amb el correcte funcionament del fetge i la vesícula, per afavorir la digestió i l’eliminació de toxines.

La carxofa ha estat sempre un aliment molt apreciat, amb un gran ventall de beneficis per al nostre cos, alguns d’ells són:

Redueix el colesterol gràcies a la reducció dels triglicèrids en sang i l’augment del HDL-colesterol bo-.

– La carxofa aporta una gran varietat de vitamines i minerals entre els quals es troben: el magnesi, potassi, sodi, ferro, vitamina A i vitamina B.

Regula el restrenyiment i les diarrees.

Ajuda en la digestió ja que permet eliminar el flux de la bilis.

– S’utilitza en dietes baixes en greixos per les seves fibres vegetals, que permeten controlar la gana. I tenen menys d’un 1% de greix i poca quantitat d’hidrats de manera que el seu valor calòric és molt baix: al voltant de les 22 quilocalories per cada 100 grams.

Alleuja l’acidesa d’estómac, eliminant també dolors, distensions, molèsties …

– Genial per millorar els problemes tensió alta.

-Té propietats diürètiques, elimina la retenció de líquids del cos, elimina toxines … Ideal per a problemes de gota, d’artritis, malalties hepàtiques, problemes circulatoris i per reduir greixos.

Alleuja les molèsties de l’estómac, hi ha estudis que demostren que gràcies als àcids cafeics, pantoteic i els flavonoides que conté, ajuda a prevenir alguns tipus de càncer.

Hem pogut observar la gran quantitat de beneficis de la carxofa, però a més, el millor avantatge de tots, és que és una hortalissa molt fàcil de preparar i dóna molt joc a la cuina. Hi ha una infinitat de receptes increïbles i delicioses amb aquest súper ingredient, com per exemple el nostre arròs negre amb gambes, calamars, musclos, carxofes i tinta de calamar i la nostra paella especial de carxofes.

Cal destacar que hem parlat de la carxofa com un ingredient ideal per a la pèrdua de pes. Tot i això, cap aliment, per molt beneficiós que sigui, pot ajudar-nos ni a baixar de pes ni a estar bé per dins, sinó que es requereix un estil de vida sa combinant exercici físic i una dieta variada i equilibrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *