Origen i tradició de la paella

superalimentos
Què són els superaliments?
10 octubre, 2018
Como preparar el marisco en Navidad
Trucs per preparar el marisc aquest Nadal
11 desembre, 2018
Show all
historia de la paella

La paella és sens dubte un dels plats més emblemàtics de la gastronomia espanyola. Coneguda i estimada a tot el món, constitueix un dels grans atractius turístics del nostre país. Però, què sabem d’aquest popular plat d’arròs?

La paella sorgeix a les zones rurals de València entre els segles XV i XVI per la necessitat dels pagesos de preparar un menjar fàcil amb els ingredients que tenien a mà del camp. A més, necessitaven un aliment que els proporcionés les forces necessàries per seguir amb un dur dia de treball.

És per aquest motiu que la primera paella va ser de verdures fresques i amb carn d’aus o conill, amb arròs, safrà i oli d’oliva. Eren ingredients que els camperols tenien al camp i aportaven molts nutrients a la seva dieta. Més tard, en zones de costa es va introduir a les paelles productes de la mar i va sorgir així la paella de marisc.

Al llevant, expliquen una història que data de la Guerra de la Independència. Diuen que un general francès va quedar impressionat al provar una paella i va fer un tracte amb la dona que la preparava. Per cada paella diferent que la dona li preparés, ell alliberaria un soldat espanyol. La dona va posar en marxa la seva imaginació i va aconseguir alliberar 176 presoners.

Això demostra la gran varietat d’opcions que presenta aquesta recepta. A La Cuina de Laietana les tenim de marisc, amb marisc pelat, de carxofes, gambes pelades, ceps i cloïsses, la paella mixta, la de verdures i arròs negre. Som dels que pensem que en la varietat està el gust.

No hi ha una recepta única per a aquest plat. Cada un la sol preparar al seu gust i barrejar els ingredients que més li vinguin de gust. Hi ha qui la prefereix de marisc, altres de carn, hi ha qui no entén una paella sense bolets i altres que les prefereixen de verdures. Sigui com sigui, si les fas amb amor, i les comparteixes amb qui més estimes, sempre serà un fix en el teu menú 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *