Què són els superaliments?

La dieta mediterrània: un estil de vida saludable
19 setembre, 2018
historia de la paella
Origen i tradició de la paella
12 novembre, 2018
Show all
superalimentos

Segur que tots heu sentit la paraula “superaliments” en algun moment de la vostra vida, i no és d’estranyar ja que s’han posat de moda en els últims mesos. I tot i que no existeix cap definició científica de la paraula, la veritat és que són aliments plens de vitamines, minerals, fitonutrients o antioxidants que ens aporten gran quantitat de nutrients i ens ajuden a protegir-nos contra algunes malalties.

En general són aliments exòtics com llavors, baies o productes dessecats en forma de pols que s’afegeixen en petites quantitats a batuts, sucs o amanides. Però també es consideren superaliments ingredients de tota la vida i que segurament tots incloem en major o menor mesura a la nostra dieta diària. A la llista de superaliments trobem, per exemple, la cúrcuma, les llavors de chía, llavors de cànem, el te Matcha, el Camu Camu, o el fong Reishi entre molts altres. I a la llista de productes més coneguts es troben per exemple l’all, la llimona, la ceba, les nous, la canyella, la civada, els nabius, el raïm, les carxofes, els plàtans, les pastanagues, les llenties, cigrons o oli d’oliva.

Per apropar-vos una mica més a aquests productes, anem a explicar alguns dels beneficis dels superaliments que menys coneixem al nostre país:

  • Les llavors de Chía són riques en Omega-3, aporten calci i fibra.
  • Les llavors de cànem contenen els 9 aminoàcids que el nostre cos necessita per fabricar proteïnes de qualitat.
  • El te Matcha és un gran antioxidant ric en polifenols i vitamines A, E i K.
  • El Camu Camu és l’aliment amb més vitamina C que coneixem.
  • Al Fong Reishi, segons la tradició oriental, se li atribueix la capacitat de donar-nos molts anys de vida.
  • La cúrcuma és anticancerígena, antiinflamatòria, antioxidant i molt bona per al cor.

Els superaliments no són per tant aliments inventats o fruit d’una moda. Molts formen part de dietes diàries en diferents parts del món. Simplement ha crescut l’interès en aquest tipus de productes ja que cada vegada ens prenem més seriosament la cura de la nostra salut a través de l’alimentació.

A vegades es cau en l’exageració quan parlem de superaliments i de les seves propietats curatives. Aquests aliments no tenen qualitats miraculoses i no són capaços per si sols de curar greus malalties. Però les seves múltiples propietats si que ens ajudaran a alleujar inflamacions, prevenir infeccions o ajudar al bon funcionament del cor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *