Trucs per preparar el marisc aquest Nadal

historia de la paella
Origen i tradició de la paella
12 novembre, 2018
slow food
Slow Food, el plaer de menjar sense pressa
10 gener, 2019
Show all
Como preparar el marisco en Navidad

El marisc és un dels ingredients que mai falta en els dinars o sopars de Nadal. Hi ha els que el preparen de manera tradicional, i altres proven amb receptes més elaborades i originals. Sigui com sigui, hi ha una sèrie de trucs que heu de tenir en compte perquè no hi hagi cap sorpresa a la taula en aquestes dates tan assenyalades.

Primer de tot cal saber si el marisc és fresc o no. Les cloïsses, cranques o navalles han d’estar vives en el moment de comprar-les. Per saber si les gambes estan fresques cal fixar-se en el cap: si s’ha tornat fosc és senyal que no està en bon estat. I els peixos han de tenir les ganyes vermelles i els ulls brillants i tersos sense estar enfonsats a les conques. A més, si els agafes per la cua no han d’estar rígids i les escates han d’estar enganxades al cos i unides entre si.

Un cop el tinguis a casa, has de tenir en compte una sèrie de trucs a l’hora de cuinar-lo. El millor per aconseguir un bon sabor és bullir el marisc en aigua de mar apta per al consum. Si no la trobes, servirà aigua amb una mica de sal. A l’hora de coure-l cal diferenciar si està viu o no. Si el marisc està viu s’introdueix en una cassola amb aigua freda i es posa al foc perquè es vagi escalfant. Si el marisc està congelat, primerament, cal deixar-lo descongelar a la nevera durant 2 o 3 hores i després introduir-lo a la cassola amb aigua ja bullint.

Consells a tenir en compte:

1. Recorda que quan cuinis marisc amb closca, com cloïsses o musclos aquests han d’estar vius. Sabràs que estan vius perquè estaran tancats i si proves d’obrir-los encara faran més força per protegir-se. Per cuinar-los fes-ho a foc viu i cuina’ls fins que s’obrin. Si queda algun sense obrir millor llençar-lo per evitar possibles intoxicacions.

2. Un truc per obrir les ostres de manera més fàcil és escaldar-les lleugerament i tornar-les a introduir en aigua amb gel. És molt important que quan les obris, surti aigua del seu interior

3. A l’hora de bullir la cabra de mar és important que tingui totes les seves potes per evitar que entri aigua al seu interior mentre es cou.

4. Si compres crancs has de tenir en compte el seu pes en relació a la seva grandària. Si semblen pesats en relació a la seva grandària és que no han mudat la closca recentment i per tant tindran més carn. Si per contra pesen poc en relació a la seva grandària això vol dir que han mudat i tindran menys carn.

5. Amb el marisc hi ha una pista que mai falla: no ha de fer olor de res, només a mar.

6. Els experts recomanen que a l’hora de preparar marisc de grans dimensions – per exemple, una llagosta – es pot obrir per la meitat, des del cap a la cua just abans de introduir-la al forn o a la planxa.

7. La tinta de calamar no es pot menjar en cru: és tòxica!

Cada marisc té els seus temps de cocció, i això ja dependrà de la recepta que utilitzis per cuinar-lo. Pots bullir-lo, fer-lo al forn o a la planxa. Amb salsa tàrtara, allioli o simplement amb sal gruixuda. El facis com el facis, aquests trucs t’ajudaran a evitar sorpreses i a treure-li el màxim partit a un producte deliciós. 😊

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *