Slow Food, el plaer de menjar sense pressa

Como preparar el marisco en Navidad
Trucs per preparar el marisc aquest Nadal
11 desembre, 2018
Els nostres hàbits a l’hora de dinar són estranys a l’estranger
15 febrer, 2019
Show all
slow food

El nostre ritme de vida diari ens obliga a anar amb pressa. Anem ràpid a agafar el metro per arribar a treballar, correm per anar a buscar els nens a l’escola i també per arribar a classe de ioga o spinning. Com a conseqüència d’aquest ritme de vida frenètic, també mengem ràpid i moltes vegades qualsevol cosa.

Per combatre aquest tipus de comportament neix el moviment Slow Food, una tendència que reivindica una alimentació agradable però també una forma de vida més sostenible i prioritzant allò local. Es tracta de prestar atenció a allò que mengem, optar per productes naturals, de temporada i cuinar receptes locals contribuint així a fomentar la riquesa gastronòmica d’un territori.

El moviment Slow Food ha complert 25 anys. El seu inventor, l’italià Carlo Petrini, estava convençut que necessitàvem anar a poc a poc a l’hora de viure, però sobretot a l’hora de menjar. La seva teoria va anar més enllà de promoure el fet de gaudir del menjar, i és que va centrar els seus esforços en promoure l’ús d’aliments ecològics, defensar la biodiversitat, un consum sostenible a més de salvaguardar el patrimoni alimentari de la humanitat i la cultura gastronòmica de cada país.

Aquest moviment no només ha calat a nivell individual. Molts restaurants, com La Cuina de Laietana, apostem per l’alimentació a través d’una filosofia de vida saludable, valorant la qualitat dels productes que oferim, així com la manera de preparar-los. La nostra font d’inspiració és el mercat i d’allà, amb els millors productes, ideem les elaboracions dels nostres plats i especialitats. Tot perquè els nostres clients sentin els plaers de la cuina típica mediterrània en un ambient tranquil al centre de Barcelona.

Per molta pressa que tinguem, cal seguir recordant el plaer que suposa menjar bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *