Els nostres hàbits a l’hora de dinar són estranys a l’estranger

slow food
Slow Food, el plaer de menjar sense pressa
10 gener, 2019
beneficios de los huevos
Menjar un ou diari és bo per a la nostra salut
18 març, 2019
Show all

Per a nosaltres, el menjar és sagrat. I amb ell, els nostres costums i tradicions intocables i inamovibles anem on anem. Hem assumit que som els diferents d’Europa. Que dinem a les 3 i sopem a les 10. Que ens agrada més la sobretaula que el xoriço i que un dinar sense el telenotícies de fons no  és el mateix. Rareses molt nostres que fan que els estrangers es pensin que estem bojos. Això sí, només abans que vinguin de vacances i s’enamorin d’unes tapes a la terrassa d’un bar una nit d’estiu o dels diumenges de paella.

Per això, i perquè estem orgullosos d’elles, avui farem un repàs per les nostres curioses costums a l’hora de menjar:

El pa. Per a molts, definit com el tercer cobert després del ganivet i la forquilla. Acompanya qualsevol menjar, però també es fa servir per ajudar-nos a recollir el que queda al plat. I és que en l’art de sucar pa ningú ens guanya.

Els tovallons. Semblen molt necessàries a la taula, però la veritat és que hi ha molts països que només els posen en ocasions especials. És molt estrany veure tovallons en una taula a Alemanya o a Holanda ja que segons ells “si menges amb ganivet i forquilla no tens per què embrutar-te”.

Fer sobretaula. És un ritual molt arrelat dins les nostres fronteres. Es comença pel cafè, se segueix amb el xarrup digestiu i s’acaba arreglant el món. Explica la llegenda que hi ha famílies que arriben al berenar sense aixecar-se de la taula o es passen la tarda fent la partida de cartes.

Menjar amb aigua. Encara que ens agradi menjar amb una copeta de vi o algun refresc, l’ampolla d’aigua mai falta a les nostres taules. Ens agrada treure’ns la set amb un got d’aigua fresqueta, però assaborir una bona copa de vi.

Dinem a les 3. No tots els dies, però durant el cap de setmana és impossible dinar abans. Tenint en compte que el Vermouth comença entre la 1 i la 1,30pm, fes comptes.

La paella del diumenge. Els diumenges no solem menjar qualsevol cosa. Ja sigui perquè és festa o perquè és el dia del Senyor, l’últim dia de la setmana és habitual posar-se les botes en família. El plat estrella sol ser la paella, però tot depèn de les costums familiars de cada un.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *