Menjar un ou diari és bo per a la nostra salut

Els nostres hàbits a l’hora de dinar són estranys a l’estranger
15 febrer, 2019
ensalada de pulpo
El pop té sang reial
5 abril, 2019
Show all
beneficios de los huevos

Qui té un ou – a la nevera – té un tresor. Sembla que si tenim ous podem solucionar, o improvisar, qualsevol dinar o sopar. Hi ha infinitat de receptes amb ous i potser aquest sigui un dels motius pels quals ens resulta tan fàcil improvitzar amb ells. Ous trencats amb pernil, truita de patates, ous farcits, ou dur, remenat de bolets amb ou … Realment no acabaríem mai.

Fa uns anys, es deia que menjar ou cada dia no era bo per a la nostra salut i es veia com una bomba de colesterol, ara, però, el seu consum diari ha tornat a estar ben vist per la comunitat de metges del món.

Segons un estudi realitzat sobre gairebé mig milió de persones a la Xina, consumir un ou cada dia pot reduir el risc de malalties cardíaques i accidents cardiovasculars. L’estudi recollit per la BBC i titulat “An egg a day to keep the doctor away?“, destaca que és un aliment que té beneficis en la vida de qualsevol persona, i també en la d’aquelles que fan esport a causa del seu alt valor proteic. De fet, les proteïnes dels ous són lliures de greixos i els greixos que predominen en els ous són àcids mono i poliinsaturats (principalment Omega 3) molt beneficiosos per a l’organisme.

En l’actualitat, els metges recomanen menjar ous com a part d’una dieta saludable, ja que són un dels aliments més nutritius de la natura. Com ja hem comentat, contenen alts nivells de proteïnes, vitamina A, D, B i B12, així com luteïna i zeaxantina, propietats que poden ajudar, per exemple, a prevenir el dany ocular en la vellesa.

És dolent pel colesterol?

Aquesta era la idea que sonava als nostres caps fins fa pocs anys. Però la fundació Britànica del Cor (BHF per les sigles en anglès) va abandonar la seva recomanació de menjar 3 ous per setmana després d’unes noves proves sobre el colesterol. Segons el consell actual del National Health Service del Regne Unit “tot i que els ous contenen una mica de colesterol, la quantitat de greix saturat que mengem té un major efecte sobre la quantitat de colesterol a la sang que el colesterol que obtenim en menjar ous”. Dit en altres paraules, quan es tracta de colesterol, els ous no són el problema, ho és el greix saturat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *