El pop té sang reial

beneficios de los huevos
Menjar un ou diari és bo per a la nostra salut
18 març, 2019
Paella Vs arròs amb coses
13 maig, 2019
Show all
ensalada de pulpo

El pop és una criatura realment fascinant, amb un munt de característiques que el fan únic a tot l’extens i ampli regne animal. És un animal aquàtic invertebrat que forma part del grup dels mol·luscs. Disposa d’un cos blanc, sense closca que el protegeixi, i té vuit tentacles, per això als pops també se’ls coneix com octòpods.

Però sabies que el pop té 3 cors i la seva sang és blava? Sí, el pop és el príncep de les marees. És un animal que en lloc d’hemoglobina utilitza hemocianina per transportar l’oxigen. Una proteïna que conté coure i que és la responsable del color blavós d’aquest preuat cefalòpode. A més, compta amb tres cors: dos per bombejar la sang a les seves extremitats i un altre per la sang que recorre els seus òrgans.

Així mateix, es diu que el pop és el camaleó marí ja que té la capacitat de camuflar-se amb l’entorn canviant així de forma i de color i fins i tot de adaptar-se a la textura de l’entorn. D’aquesta manera, aconsegueix ser invisible per les seves preses i passar desapercebut davant de qualsevol situació de perill. Per això també sol utilitzar la seva tinta, que no només li serveix per escapar sinó per fer mal als seus enemics. I per si fos poc, aquest animal és un preuat menjar per a moltes cultures que, d’una manera o altra, el cuinen per a gaudir de la seva textura carnosa i el seu excel·lent sabor.

A la gallega, a la brasa, guisat o en amanides, el pop és possiblement el més popular dels cefalòpodes amb una carn de molt bona qualitat. Aporta una gran quantitat de proteïnes i un baix contingut en greixos. A nosaltres ens encanta el pop a la gallega! En combinar el pop com a aliment ric en proteïnes amb els carbohidrats de la patata gallega i el greix saludable de l’oli d’oliva verge extra, ajuda a perdre greix i guanyar nutrients gaudint d’un plat molt ric i tradicional. En mercats i peixateries podem adquirir pop tot l’any, però el seu millor moment és entre setembre i abril, durant els mesos de reproducció, en què el cefalòpode s’apropa a la costa. Així que no esperis més i vine a degustar el nostre pop, a la gallega o en amanida, a La Cuina de Laietana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *