L’alvocat i la quinoa, els ingredients de moda aquest estiu

Paella Vs arròs amb coses
13 maig, 2019
Claus per preparar l’arròs perfecte
8 juliol, 2019
Show all

Segur que ja portes uns mesos veient en les xarxes socials fotos de receptes amb alvocat o quinoa. Aquests dos ingredients s’han posat de moda i les celebrities no paren de fer gala dels seus múltiples beneficis i propietats. Però, és realment merescuda la seva fama? La veritat és que si. I si ets dels que pensa que l’alvocat proporciona massa calories i que no és adequat introduir-lo en la teva dieta diària, potser aquest post et faci canviar d’opinió.

L’alvocat és una gran font d’energia i de nutrients. Conté vitamines K, C, B5, B6 i E, a més de potassi i àcid fòlic. És bo per al cor gràcies al seu alt contingut en àcid oleic, que contribueix a augmentar el colesterol bo i a reduir el dolent, així com reduir inflamacions. És ric en fibra, bo per als ulls, per l’artritis i ajuda a perdre pes.

A part dels seus múltiples beneficis és molt fàcil de combinar en receptes d’estiu, ideals per a aquests dies de més calor i que ens ve de gust menjar més lleuger. I si a més ho barreges amb ingredients com la quinoa ja estem davant d’un dels plats estrelles d’aquest estiu.

Però abans de posar-nos a parlar de receptes, hem de presentar la quinoa, un superaliment que s’ha popularitzat a les llistes de la compra en els últims anys. És un cereal, però destaca de la resta per les seves múltiples propietats. Conté moltes més proteïnes i greixos que els altres cereals, encara que aquestes últimes són en la seva gran majoria insaturades. Destaca per la seva gran quantitat d’àcid omega 6 i omega 3. T’ajuda a controlar els nivells de colesterol i… és apte per a celíacs!

I ara sí, anant per feina, a La Cuina de Laietana us proposem una amanida de quinoa amb alvocat, amanida amb una vinagreta composta per oli d’oliva i vinagre. Plena de proteïnes i fibra, és l’aposta més saludable i refrescant per aquests dies de termòmetres en vermell. En definitiva, és un plat fresc, colorit i molt healthy. ¿Encara no t’hem convençut? 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *