Com menjar millor el marisc

maridajes de vinos. Aprende a combinar el vino adecuado a cada plato
Tria el vi més apropiat per a cada ocasió
21 novembre, 2017
verduras de temporada
Ingredients de temporada
12 gener, 2018
Show all
como comer marisco con cubiertos

Arriba l’època de l’any més màgica i especial, sobretot pel es refereix al menjar. Sopars d’empresa, Nit de Nadal, Nadal, Cap d’Any, Any Nou i Reis. Tot en dues setmanes molt intenses amb dinars i sopars típics d’aquestes dates, en què sobretot no faltaran els tresors del mar com les gambes i llagostins, entre d’altres plats.

Espanya és el paradís del menjar de mar. Estem envoltats per costes on abunden crustacis i mol·luscs per a tots els gustos. En aquests temps és quan es reconeix el veritable valor del producte.

“El marisc és ric en proteïnes, oligoelements i vitamines; pobre en greixos, i, com tots els productes de la mar, conté els famosos àcids omega 3, per la qual cosa és molt saludable “, explica Aniceto Charro, catedràtic emèrit d’Endocrinologia i Nutrició de la Universitat Complutense.

Però realment sabem menjar bé aquest tipus d’aliments sense pringarnos ni desaprofitar-ho? La resposta majoritària sol ser que no. Per això, ens introduirem en aquest món per poder menjar i gaudir al 100% d’aquests menjars.

Si parem atenció al protocol que hem de seguir a la taula, aquest ens indica que està permès menjar el marisc amb les mans i ajudar-nos d’unes pinces especials per a aquest tipus d’aliments. Però, però, les gambes i llagostins també es poden menjar amb ganivet i forquilla. Com?

En el cas de les gambes i llagostins, s’ha de tallar el cap i separar el llom de la closca del marisc, que si està ben cuinat, es podrà enretirar sense problema.

Els llamàntols i llagostes els podem menjar amb l’ajuda de la forquilla de peix o bé unes tenalles per trencar les potes dures. Primer, separarem la closca amb l’ajuda de les tenalles i amb la forquilla extraurem la carn fàcilment.

Amb aquests senzills passos ja podeu anar a qualsevol dinar o sopar durant aquestes festes nadalenques i quedar com uns experts gourmets a la taula. I el més important! Sense tacar-vos les mans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *