Avui en dia cada vegada més persones es preocupen per tenir un nivell de vida saludable i menjar adequadament, seguint unes pautes i respectant sobretot el medi ambient.
Els aliments de temporada estan inclosos en la nostra dieta diària i són la millor manera de garantir al nostre organisme que rebrà regularment els minerals, vitamines i proteïnes que necessita, ja que tenen unes millors condicions de frescor i adequació a l’època de l’any. I a més, consumint aliments de temporada estem contribuint al manteniment de l’agricultura sostenible i la protecció del medi ambient.
Amb l’arribada del mes de gener, les verdures i hortalisses que més es recomanen les trobem casualment en un dels nostres plats estrella, la paella de verdures. I parlem de: carxofes, mongetes tendres, pebrot, pastanagues i coliflor.
Però no només porta aquests ingredients, sinó que també hi podem trobar pèsols i faves. Una paella perfecta per als vegetarians o per a aquells que busquin alguna cosa diferent a les paelles de marisc i / o de carn. A continuació, us desvetllem com la preparem a La Cuina de Laietana.
Per començar, trossegem les verdures. És recomanable que tots els trossos siguin petits i uniformes. En el cas de les mongetes verdes, les haurem de bullir prèviament en una cassola durant uns 10-15 minuts.
Escalfem la paella amb una mica d’oli d’oliva i hi posem els pebrots vermells perquè vagi adquirint aroma i sabor. Al cap d’uns minuts, afegim totes les altres verdures i les cuinem durant uns 15 minuts a foc lent.
Tallem i pelem els tomàquets i, un cop afegits a la resta de verdures, afegim dos gots de brou vegetal que prepararem prèviament amb verdures fresques.
A continuació, incorporem l’arròs barrejant-ho bé amb la resta d’ingredients perquè s’impregni del sabor i aroma de les verdures i el brou. Un cop fet això, només haurem de cuinar tot a foc mitjà i anar remenant de tant en tant vigilant que hi hagi prou aigua perquè arribi a coure tot l’arròs per parts iguals.